Vakantiebestemming 2020: eigen tuin!

Op dit moment heeft het er alle schijn van dat we onze zomervakantie binnen onze landsgrenzen of zelfs binnen de begrenzing van onze eigen woonruimte gaan doorbrengen. Saai? Allerminst! Met je tuin kun je meer dan je denkt. Met een beetje creativiteit wordt je tuin juist dé ‘place to be’ in de zomermaanden. Maar hóe?

 

We hebben wat tips voor je!

 

  1. Neem je terras als uitgangspunt en zorg voor wat beschutting in de vorm van een overkapping, waardoor je je eigen sfeer neerzet. Zo creëer je de ideale overgang tussen je tuin en je huis. Je ervaart het intieme van je huis, gecombineerd met de geuren en een verkoelend briesje vanuit je tuin. Daarnaast biedt het overdekken van je terras ook de gelegenheid om met wat minder mooi weer van de tuin te genieten.

 

  1. Zet een loungebank of -set onder de overkapping als basis om in je vakantie in eigen tuin te ontspannen en ga spelen met kleuren en sferen. Wil je bijvoorbeeld een Griekse sfeer neerzetten? Neem dan blauwe of lila tinten en voer die door in de stoffen en accessoires als plantenpotten en muurspiegels. En voor een wellnesstuin kun je verschillende groentinten kiezen, en een paar boeddhabeelden in verschillende afmetingen.

 

  1. Zorg voor genoeg groen op het terras en in de tuin. Dit zorgt meteen voor een vakantiegevoel. Zet bijvoorbeeld een paar grotere en kleinere plantenpotten neer, een rozenboog waarlangs je groen kunt laten groeien of plantenrek met kruiden voor meer sfeer. Kies daarbij voor planten die lang groen blijven en in verschillende periodes van het jaar bloeien.

 

  1. Creëer een plekje waar je kunt ontspannen met bijvoorbeeld een schommelbank of een ligstoel. Je kunt aan dit plekje een heel eigen sfeer geven door er een paar beelden neer te zetten, of een tafeltje met buiten-accessoires. Met je ogen dicht waan je je zo in het buitenland.

 

  1. Vergeet de tuinverlichting niet! Met de juiste tuinverlichting kun je, alleen of in het juiste gezelschap, tot laat in de avond onder je overkapping buiten zitten om onder het genot van een hapje en een drankje te genieten van de zwoele avondlucht.

 

  1. Last but not least: de kinderen. Voor een geslaagde tuinvakantie met kleine kinderen is het essentieel om ook de kinderen een eigen hoekje in de tuin te geven met bijvoorbeeld een speelhuisje, een glijbaan of een zandbak. Of een tentje om een nachtje in te mogen kamperen. Kind blij, ouders blij!